Fosscomm 2013: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο/Tμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής 2013 1η μέρα

Το φετινό πανελλαδικό συνέδριο ανοιχτού λογισμικού Fosscomm διοργανώνεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο/Tμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής. Μετά το χτεσινό release party στο hackerspace.gr σήμερα τελείωσε η πρώτη μέρα του συνεδρίου με πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες και workshop από τα μέλη των κοινοτήτων και των ομάδων που παρευρίσκονται στο συνέδριο. Την παράσταση έκλεψαν η πολύ καλή οργάνωση, η πλούσια θεματολογία των παρουσιάσεων και τα ξεχωριστά booth των κοινοτήτων και των ομάδων από τα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό και dvd διανομών linux και να ενημερωθούν.

Νωρίς το πρωί μετά το απαραίτητο freddo στο χώρο του συνεδρίου, έκανα εγγραφή στο Registration Desk και ξεκίνησε το στήσιμο του booth της ελληνικής κοινότητας openSUSE.

openSUSE @Fosscomm 2013 openSUSE @Fosscomm 2013 openSUSE @Fosscomm 2013

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με Cloud και μία εκπληκτική παρουσίαση “~okeanos and Synnefo: The public cloud service and the open source software that powers it”  και workshop από τον Β. Κούκη. Ακολούθησαν ομιλίες από τις κοινότητες Ubuntu, GNOME, openSUSE, Fedora και Enlightenment (Ε17) για τα νέα χαρακτηριστικά των διανομών και τις δράσεις των κοινοτήτων. Παράλληλα υπήρχαν ομιλίες για Development Services & GUIs όπως “Getting involved in Mozilla”, Winnie: ένα framebuffer window και workshop για Arduino.

Ακολούθησαν δύο ομιλίες για επερχόμενα παγκόσμια συνέδρια το EuRuKo 2013 και openSUSE Conference 2013 που θα γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Μερικές φωτογραφίες από τις ομιλίες:

openSUSE & E17 @Fosscomm 2013 Fedora @Fosscomm 2013 Fedora @Fosscomm 2013 EuRuKo @Fosscomm 2013 #osc13 @Fosscomm 2013 #osc13 @Fosscomm 2013

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα ακολούθησαν ομιλίες για 3D Printing, Design & Hacks και Arduino. Τέλος η μέρα έκλεισε με ένα ενδιαφέρον panel με θέμα “Πολιτικές Ανοικτών Τεχνολογιών στην Οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση“.

Φωτογραφίες από το booth της κοινότητας:

Booths @ Fosscomm 2013 Booths @ Fosscomm 2013 Booth @ Fosscomm 2013 Booths @ Fosscomm 2013 Booth @ Fosscomm 2013 Booth @ Fosscomm 2013 Booth @ Fosscomm 2013

Ένα booth που ξεχώρισε κατά τη γνώμη μου ήταν το booth με το LilPad Arduino και τις δημιουργίες της Smartcraftlab

Smartcraft Lab @Fosscomm 2013

Smartcraft Lab @Fosscomm 2013

“Turn me on” by Αθηνά Αγγελοπούλου http://smartcraftlab.wordpress.com/

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

, , , , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a comment