openSUSE 12.2: Green Means Go!

openSUSE 12.2

Αγαπητοί χρήστες, προγραμματιστές, και Geekos σε όλο τον κόσμο το openSUSE 12.2 είναι έτοιμο! Δύο μήνες επιπλέον εργασίες σταθεροποίησης έχουν οδηγήσει σε μια αστρική απελευθέρωση, γεμάτη με πολλά νέα πράγματα, αλλά σταθερή, όπως σας αρέσει.

Η τελευταία έκδοση της πιο ισχυρής και ευέλικτης διανομής Linux στον κόσμο σας φέρνει ταχύτητα σε όλους τους τομείς με το ταχύτερο στρώμα αποθήκευσης του πυρήνα Linux 3.4 και τις επιταχύνσεις στα glibc και Qt, δίνοντας ένα πιο ρευστό και ανταποκρίσιμο περιβάλλον εργασίας. Η υποδομή κάτω από το openSUSE έχει εξελιχθεί, φέρνοντας ώριμες νέες τεχνολογίες, όπως το GRUB2 και Plymouth και τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση του ένα αναθεωρημένου και απλοποιημένου UNIX συστήματος αρχείων. Οι χρήστες θα παρατηρήσετε επίσης την προσθήκη βελτιώσεων εμφάνισης στα υπάρχοντα χαρακτηριστικά που φέρνει μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη πάνω από όλα. Το νέο σύστημα αρχείων Btrfs έρχεται με βελτιωμένο χειρισμό σφαλμάτων και εργαλεία ανάκτησης, το GNOME 3.4, αναπτύσσεται ραγδαία, φέρνοντας ομαλή κύλιση σε όλες τις εφαρμογές και τα χαρακτηριστικά, ένα επανασχεδιασμένο περιβάλλον Ελέγχου Συστήματος και στο XFCE έχει μια βελτιωμένη εφαρμογή εύρεσης.

Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές είναι στους ακόλουθους τομείς:

Επίδοση

Από τον πυρήνα ως το γραφικό περιβάλλον, το openSUSE 12.2 σας φέρνει ταχύτητα: Ο πυρήνας Linux 3.4 έχει ταχύτερη αποθήκευση για ν’ αποτρέψει το κλείδωμα κατά τη διάρκεια μεγάλων μεταφορών. Η glibc 2.15, η βασική βιβλιοθήκη, βελτιώνει την απόδοση πολλών λειτουργιών, ιδιαίτερα σε 64 bit συστήματα. Το systemd 44 επιτρέπει την ταχύτερη εκκίνηση. Και το KDE 4.8.4 βασίζεται στο Qt 4.8.1 να κάνει την επιφάνεια εργασίας να ανταποκρίνεται ταχύτερα.

Εξέλιξη

Το openSUSE υιοθετεί τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία της διανομής Linux καθώς ωριμάζουν.Ο GRUB2 bootloader είναι τώρα προεπιλεγμένος, έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης και απλούστευσης του συστήματος αρχείων UNIX για να βελτιωθεί η συμβατότητα στις διανομές, και κατά τη διάρκεια της εκκίνησης και τερματισμού το Plymouth 0.8.6.1 παρέχει χωρίς τρεμόπαιγμα, μεταβάσεις και ελκυστικά κινούμενα σχέδια.

Βελτιστωποιήσεις

Το GNOME 3.4 εισάγει την ομαλή κύλιση σε όλες τις εφαρμογές, μια αναθεώρηση στις Ρυθμίσεις συστήματος και επανασχεδιασμένη επιφάνια εργασίας. Το XFCE 4.10 έχει μια βελτιωμένη εφαρμογή εύρεσης. Το Dolphin ο διαχειριστής αρχείων είναι πιο όμορφος και πιο γρήγορος.

Καινοτομία

Ο Xorg 1.12 εισάγει την υποστήριξη για multitouch συσκευές εισόδου. Ο Mozilla Firefox υποστηρίζει τις τελευταίες τεχνολογίες Web. Το llvmpipe λογισμικό 3D renderer επιτρέπει στο Gnome Shell και στις εικονικές μηχανές να χρησιμοποιούν compositing, ακόμη και όταν δεν υπάρχει 3D υλικό είναι παρόν. Τα GIMP 2.8 και Kritα 2.4 κάνουν την επεξεργασία εικόνας και τη ζωγραφική ανταγωνιστική με άλλα ιδιόκτητα εργαλεία. Ο Tomahawk Player υπόσχεται να ακούτε μουσική στον υπολογιστή σας μια κοινωνική εμπειρία.

Σταθερότητα

Το LibreOffice 3.5 συνεχίζει να βελτιώνετε με πολλές προσθήκες και βελτιώσεις. Οι εφαρμογές του KDE 4.8.4 για e-mail και ημερολόγιο έχουν αυξημένη σταθερότητα, ενώ η επόμενη γενιά btrfs σύστημα αρχείων έχει τώρα βελτιωμένη διαχείριση σφαλμάτων και εργαλεία ανάκτησης.

Διαχείριση

Ο πυρήνας 3.4 επιτρέπει τον καθορισμό ανωτάτου ορίου χρήση της CPU σε ολόκληρες ομάδες διεργασιών. Η νέα έκδοση του systemd προσφέρει μια λειτουργία φύλακα για την επίβλεψη των υπηρεσιών υπό τον έλεγχό του, καθώς και ένα νέο εργαλείο διαχείρισης της διαδικασίας. Οι Sysadmins θα επωφεληθούν από μια νέα σουίτα Digital Forensics/Incident Response.

Nεωτερισμός

Μια σειρά από επιστημονικά εργαλεία φέρνουν εφαρμογές μαθηματικών, όπως αριθμητικό υπολογισμό, σχεδίαση και οπτικοποίηση στο openSUSE. Το Stellarium ο αστρονομικός προσομοιωτής σας επιτρέπει να εξερευνήσετε το νυχτερινό ουρανό χωρίς τηλεσκόπιο. Οι προγραμματιστές θα απολαύσετε την έκδοση 1.0.2 της Google, Go γλώσσας, καθώς και τα πιο πρόσφατα C++ πρότυπα που εφαρμόζονται στα GCC 4.7.1 και Qt Creator 2.5.

Εκτός από αυτές τις τεχνικές αλλαγές, η ομάδα τεκμηρίωσης έχει κάνει μια σημαντική αναθεώρηση των εγχειριδίων αναφοράς, και εισήγαγε αλλαγές για να καταστεί ευκολότερο για τους συντελεστές της κοινότητας να γράψουν τεκμηρίωση για το openSUSE.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τελευταίες καινοτομίες στο openSUSE 12.2 επίσκεψη opensuse.org/12.2.

Κατεβάστε το!

Το ανανεωμένο openSUSE 12,2 μπορεί να βρεθεί στο software.opensuse.org/122. Οι χρήστες που τρέχουν το openSUSE 12.1, είναι δυνατόν να αναβαθμίσουν στο openSUSE 12.2 μέσω των οδηγιών.

Have a lot of fun!

, , , , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a comment